Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 

 

Thermografisch Onderzoek

Breng energieverspilling in kaart door het opsporen van koude en warmtebronnen

 

 

Thermografisch onderzoek

Opsporen van koude of warmtebronnen

Neem contact met ons op

Het opsporen van koude of warmtebronnen geeft de mogelijkheid om verspilling van energie in kaart brengen. Waar komt de kou naar binnen, of waar gaat de warmte naar buiten. Met de huidige energiekosten is het gericht opsporen van kou of tocht zeker een van de eerste stappen om te doen.

Zou het niet handig zijn om voor het aankopen van een woning te weten wat de status van de woning is?
Een lekkage van de vloerverwarming is niet altijd gelijk zichtbaar, maar met een thermografisch onderzoek wel gelijk op te sporen. Laat een inspectie uitvoeren en voorkom grote kosten achteraf.


Steeds meer bedrijven en woningen hebben zonnepanelen. Wat veel woningbezitters niet weten, is het gevaar van kortsluiting in zonnepanelen. Kortsluiting is niet te zien, maar kan wel grote gevolgen hebben. Het paneel warmt heel lokaal sterk op, met brand tot gevolg. Kortsluiting heeft ook een sterk negatief effect op de uiteindelijk opbrengsten van de zonnepanelen.

Voorkomen woningbrand

Het inzichtelijk maken van de onbekende warmtebronnen kan gevaar op brand voorkomen / verminderen, en onverwachte kosten voorkomen.

Wat kan er nog meer gedaan worden met een thermografisch onderzoek:

  • Oververhitting (kortsluiting),
  • Spouwmuur vochtdoorslag,
  • Energieverlies door slechte of vochtige isolatie,

Voorbereiding

Een thermografisch onderzoek is alleen mogelijk indien er voldoende temperatuurverschil is tussen de binnen en de buiten temperatuur (verschil tussen binnen en buiten +/- 10 graden verschil geeft het beste resultaat). Vaak is vroeg in de morgen het beste tijdstip voor een thermografisch onderzoek, maar later in de avond is ook mogelijk.

Extra voorbereidingen:
In een aantal gevallen zijn er extra voorbereidingen noodzakelijk. Regen en zonneschijn kunnen verstorende factoren zijn en zullen als extra opmerking in het rapport worden opgenomen.

Rapportage

Na elk onderzoek overhandigen wij een rapportage met de belangrijkste constateringen en aanbevelingen. 

 

Beter resultaat

Lekkage van koude of warme lucht is beter zichtbaar door gebruik te maken van overdruk in het gebouw. In een aantal gevallen is het plaatsen van ventilatoren dan ook noodzakelijk.

Prijs en duur van het onderzoek

Afhankelijk van het gebouw en locatie vanaf € 250,-

 

Neem direct contact op, en maak een afspraak

CONTACT

 

Voorbeelden thermografische onderzoeken

 

 

meterkast

meterkast

fabriekshal

fabriekshal

zonnepanelen

zonnepanelen

 

Astonished Solutions

 

Gespecialiseerd in het geven van back to basic advies, ondersteuning, en opleidingen.

 

 

Bekijk onze garantieregeling voor de opleiding EEN ANDERE KIJK OP AFVAL. Worden de vooraf afgesproken besparingen niet behaald, dan betalen wij de opleidingskosten terug.

Deze garantie krijgt U alleen bij Astonished Solutions!

 

GARANTIEREGELING